Ruoppaus Saaristomeren alueella

Turku, Kaarina, Parainen, Rymättylä, Iniö, Kemiö, Korppoo ja Houtskari

Ruoppaus on keino kohentaa rantaa veneilytarkoitukseen, uimiseen ja monenlaiseen muuhun virkistyskäyttöön. Myös rannan maisemointi, rehevöityminen, rannan paalutustyöt tai muu vesirakentaminen voi vaatia ruoppausta. Ruoppaukset ovat kuitenkin tarkkaa työtä, joissa on tärkeää olla vahingoittamatta ranta-alueen herkkää elinympäristöä. Tilaa ruoppaus meiltä Turun saaristossa! Voimme rakentaa ruoppauksen yhteydessä rantaasi myös kauniin laiturin.

Ruoppaukset rannalta tai lautalta käsin

Ruoppauksessa käytetään pitkäpuomikaivinkonetta. Pääsääntöisesti ruoppaus suoritetaan lautalta, mutta tarvittaessa myös rannalta. Toiminta-alueemme on Saaristomeri, 1. liikennealue (mm. Turku, Kaarina, Parainen, Rymättylä, Iniö, Kemiö, Korppoo, Houtskari).

Tiesitkö, että ruoppaukseen tulee aina hakea lupa tai siitä on tehtävä ilmoitus?

Ruoppaus on ilmoituksen- ja/tai luvanvaraista. Pienimmästäkin, massamäärältään enintään 500 m3 koneellisesta ruoppauksesta on tehtävä kirjallinen ilmoitus elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus). Tilavuudeltaan yli 500 m3 ruoppaukselle tulee aina hakea lupa aluehallintovirastolta (AVI). Lisää tietoa aiheesta löydät Ympäristöhallinnon yhteisestä verkkopalvelusta.

Tilaa ruoppaus silloin, kun ruopattava alue ei ole aktiivisesti käytössä

Ruoppaus aiheuttaa muun muassa veden samentumista sekä muita vesiympäristölle ei niin suotuisia seurauksia. Kun ruoppaus on kuitenkin tehtävä, sen ajankohta olisi optimaalinen silloin, kun ruopattava alue ei ole virkistyskäytössä. Syksy ja kevät ovat työlle parhainta aikaa. Kohteesta riippuen ruoppaus voi olla mahdollista myös talvella.

Ota yhteyttä ja kerro kohteestasi, niin katsotaan millainen ja milloin ruoppaus olisi viisainta alueellesi ajoittaa. Ruoppaukset hoidetaan meillä aina asiantuntevasti, ympäristötekijät parhain mahdollisimman tavoin huomioiden. Toimialueemme keskittyy akselille Turku-Kaarina- Parainen-Rymättylä-Iniö-Kemiö-Korppoo-Houtskari.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Rekisteriseloste Tietosuojaseloste

Sähköpostitse
Tekstiviestitse